Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Hej alle sammen, jeg hedder Louise.
Ingen kan føle sig sikre den 1. april, og det er sjældent sjovt for både den, der narrer, og aprilsnarren som hoppede på spøgen.
På den anden side har man et år til at planlægge hævnen, men det har den, man narrer så også derefter. Måske det kan blive en hel tradition!
I denne lektion kommer du til at lære, hvordan danskere narrer hinanden 1. april.
Ved du, hvad man gjorde som drilleri i 1600-tallet, da aprilsnar var kommet til Danmark?
Vi viser dig svaret i slutningen af denne video.
Som i nogle andre vestlige lande er det knap så udbredt lige frem at fejre 1. april i Danmark.
Dog er der selvfølgelig nogle, som ikke kan lade være med at udnytte dagen fuldt ud.
Det kan derfor være svært for mange at overholde traditionen med kun at holde sig til et enkelt drilleri den ene dag. Så er spøgen for eksempel en løgnehistorie eller bare en vittighed, kan det retfærdiggøres, at den godt må fortælles flere gange.
Med tiden er drillerierne blevet grummere og grummere, og jo tættere nogen står dig nær, des vildere skal spøgen være.
For virkelig at kunne tage fusen på ens nærmeste er der mange, som spørge andre på forskellige fora på internettet, hvad de tidligere har gjort for at narre deres kæreste eller bedste ven.
På trods af lettere adgang til flere kreative idéer er det stadig oftes sjove og uskyldige drillerier, som folk praktiserer den 1. april i dag. For eksempel falske parkeringsbøder eller frugtfarve i mælken.
Siden starten af 1990erne har massemedierne haft tradition for også at finde på løgnehistorier 1. april, så de kan narre befolkningen.
Der er delte meninger om, hvorvidt det er sjovt eller bare skaber mistillid til nyhedsudsendelser, aviser og radionyheder, som normalt skal tages seriøst.
Historierne involverer ofte dyr, klima eller samfundsforhold. For eksempel skulle en haj være sluppet ud af Kattegatcentret på grund af fejl i slusen. Et metro-tog var et andet år kørt op på Rådhuspladsen i København.
Faktisk er der to narredage om året. Man kan nemlig blive en majkat, hvis man bliver narret 1. maj. Navnet kommer af gammel overtro, at katte fra maj ser dårligt.
Og nu giver jeg dig svaret på den tidligere quiz.
Ved du, hvad man gjorde som drilleri i 1600-tallet, da aprilsnar var kommet til Danmark?
Man sendte hinanden ud i ærinder, som var umulige at gennemføre. For eksempel kunne lærlinge blive sat til at finde ikke-eksisterende værktøj af deres mestre. Og selv i dag er der stadig nogle stakler, som hopper på den.
Hvordan var denne lektion? Lærte du noget interessant?
Kender du en god prank til næste aprilsnar?
Skriv en kommentar til os på DanishClass101.com Så ses vi i næste lektion!

1 Comment

Hide
Please to leave a comment.
😄 😞 😳 😁 😒 😎 😠 😆 😅 😜 😉 😭 😇 😴 😮 😈 ❤️️ 👍

DanishClass101.com Verified
Friday at 06:30 PM
Pinned Comment
Your comment is awaiting moderation.

Do you know a good prank to next April Fool?