Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Hej alle sammen, jeg hedder Louise.
Det kommer måske som en overraskelse, men valentinsdag er en tradition, som Danmark først har taget til sig i løbet af det seneste årti.
Så for mange er den 14. februar stadigvæk bare endnu en dag i kalenderen, men der er da også en del, som blusser ekstra op for romantikken denne dag.
I denne lektion kommer du til at lære, hvordan danskere fejrer valentinsdag.
Ved du, hvad valentinsdag også er kendt som på dansk?
Vi viser dig svaret i slutningen af denne video.
Som i andre lande, hvor man fejrer valentinsdag, giver danskere ofte kort, blomster eller chokolade til ægtefællen eller kæresten eller bare én, man holder af.
Det kan også være, man tager på udflugter, i biografen, spiser en romantisk middag sammen om aftenen på en fin restaurant eller bare hygger der hjemme med en god film.
Dagens begivenheder afhænger fuldstændig af, hvor meget man går op i at fejre valentinsdag.
Er man single, kan det være, man fejrer eller bare tilbringer noget af dagen sammen med én eller flere venner, som også er singler. Eller også fejrer man overhovedet ikke valentinsdag.
Man kan dog lige så godt udnytte anledningen til at spise ekstra god mad i godt selskab eller lige købe ekstra is eller slik bare for at forkæle sig selv.
Det siger de færreste nok nej til - i hvert fald single-pigeveninder.
En del kirker i Danmark er efter inspiration fra den engelske kirke begyndt at holde gudstjenester om kærlighed og venskab for at fejre dagen.
Nogle holder endda særlige gudstjenester, hvor det kommende års brudepar bliver indbudt, hvilket man roligt kan sige er meget passende til dagens kærlighedstema.
De fleste valentinstraditioner er generelt inspireret af amerikanske og engelske film, da valentinsdag er meget mere fasttømret i de kulturer end i den danske.
Derfor kan der let opstå visse forventninger til dagen - især hos håbløse romantikere.
Og nu giver jeg dig svaret på den tidligere quiz.
Ved du, hvad valentinsdag også er kendt som på dansk?
Den er også kendt som "de elskendes helligdag.
De fleste skal dog nok på arbejde eller i skole, og alle butikker holder åbent. Så det er ikke en rigtig officiel helligdag.
Hvordan var denne lektion? Lærte du noget interessant?
Har du en fast valentinstradition?
Skriv en kommentar til os på DanishClass101.com Så ses vi i næste lektion!

Comments

Hide