Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Hej alle sammen, jeg hedder Louise.
I Danmark er den amerikanske halloween efterhånden blevet en fast tradition, men man ser dog endnu ikke lige så mange udklædt den 31. oktober som i USA.
Til gengæld bliver der skåret flere og flere græskar i ugerne op til halloween, og blandt andet forlystelsesparker gør i dag meget ud af deres halloween-arrangementer.
I denne lektion kommer du til at lære, hvordan danskere fejrer halloween.
Ved du, hvornår interessen for halloween for alvor begyndte at vokse i Danmark?
Vi viser dig svaret i slutningen af denne video.
På en måde er halloween en ekstra fastelavn - bare i det uhyggeliges tegn.
Siden årtusindskiftet har legetøjsbutikker solgt halloween-udstyr, så børn kan være klædt ud til halloween-arrangementer i skoler og fritidshjem.
Nogle har også indført "trick-or-treat"-traditionen, men det er langt de færreste.
På nogle arbejdspladser kan der også afholdes halloween-fest, hvor både maden og pynten er uhyggelig. Derudover holder mange unge privatfester med halloween-tema eller tager til halloween-fest på en natklub.
Importeringen af halloween har ikke kun været god for græskarproducenter, men også for et ellers noget begivenhedsløst efterår.
Udskæring af græskar er blevet en hyggelig efterårstradition for folk i alle aldre. Selv om det udskårede mønster oftest er uhyggeligt, spreder græskarlygternes skær hygge både indenfor og udenfor.
Med tiden er folk blevet mere og mere kreative med deres udskæringsmønstre, og der er gode muligheder for at deltage i konkurrencer om uhyggeligste, sjoveste eller flotteste udskæring rundt omkring i landet.
Forlystelsesparker som blandet andet Tivoli og Legoland har i nogle år brugt halloween til at tiltrække flere gæster i efterårsferien med uhyggelig udsmykning af parken og halloween-arrangementer.
Derudover er endnu en amerikansk halloween-tradition så småt ved at få fodfæste; nemlig et 'haunted house.' Udover spøgelseshusene i forlystelsesparker findes der indtil videre kun ét større spøgelseshus med udklædte skuespillere i Danmark. Succesen tyder dog på, at det bare er et spørgsmål om tid, før der kommer flere.
Foretrækker man at få sit halloween-gys derhjemme, holder især mange unge filmmaraton med gysere. Kan man ikke blive enige om nattens filmprogram, kan man altid prøve at zappe mellem tv-kanalerne.
Og nu giver jeg dig svaret på den tidligere quiz.
Ved du, hvornår interessen for halloween for alvor begyndte at vokse i Danmark?
Det gjorde den i 1998, hvor avisen i tabloidformat, Ekstra Bladet, indførte årlige halloween-arrangementer i København, hvor man blandt andet kunne vinde præmier for bedste udklædning og deltage i maratoner med gyserfilm.
Hvordan var denne lektion? Lærte du noget interessant?
Hvad skal du klædes ud som næste halloween?
Skriv en kommentar til os på DanishClass101.com Så ses vi i næste lektion!

1 Comment

Hide
Please to leave a comment.
😄 😞 😳 😁 😒 😎 😠 😆 😅 😜 😉 😭 😇 😴 😮 😈 ❤️️ 👍

DanishClass101.com Verified
Friday at 06:30 PM
Pinned Comment
Your comment is awaiting moderation.

What will you be dressed up as next Halloween?