Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Hej alle sammen, jeg hedder Louise.
Den første "sne" falder altid den første fredag i november, nemlig på J-dag. Dog skal du have hverken kælken eller skiene klar, men derimod nogle kammerater, godt humør og måske en oplukker.
Sneen er i virkeligheden Tuborg Julebryg, som lanceres klokken 20'59 over hele landet.
I denne lektion kommer du til at lære om, hvad danskere forbinder med J-dag, og hvordan de fejrer den.
Ved du, hvorfor J-dag er den første fredag i november klokken 20'59?
Vi viser dig svaret i slutningen af denne video.
Man ved, at "julesneen" og dermed J-dag er lige på trapperne, når årets første Tuborg Julebryg-reklamefilm ruller over skærmen.
I den traditionsrige reklame vises Julemanden i sin kane, som bliver trukket af et enkelt rensdyr til "Jingle Bells"-melodien. Da en modkørende Tuborg ølbil kommer forbi kanen og dytter, inden den er væk, går der ikke mange sekunder, før rensdyret vender om og spæner efter lastbilen. Til sidst ønskes der "Glædelig jul og godt Tub'år!"
Det er selvfølgelig vigtigt at vide, hvor "snestormen" rammer, så op til J-dag plejer der at blive offentliggjort en officiel barliste, så man kan se, hvilke barer og diskoteker Tuborgs Julehjælpere besøger.
Mange af værthusene kan sagtens finde på at give gratis juleøl til de første 100 gæster, og herefter kan den købes til en billig pris resten af natten.
For mange er det tradition at følge lastbilen eller hestevognen rundt i gaderne fra værtshus til værtshus.
Tuborgs Julehjælperes opgave er at skabe julestemning, da J-dag i sig selv er det første tegn på, at det snart er jul.
Nissepigerne og nissedrengene er klædt i korte kjoler eller julemandsdragter i julebryggens karateristiske blå og hvide farver.
Udover gratis julebryg kan man være heldig at få fat i noget af det officielle merchandise, som også uddeles af det udklædte nissemandskab. Det er som regel nissehuer eller anden hovedbeklædning, der uddeles flest af.
Det danske politi indkalder altid ekstra personale på J-dagen. Det samme gør mange skadestuer og ikke mindst DSB, som sætter flere og større toge ind, så folk kan komme hjem fra byen uden selv at skulle køre.
Og nu giver jeg dig svaret på den tidligere quiz.
Ved du, hvorfor J-dag er den første fredag i november klokken 20'59?
Da den fra 1990-1998 var den 2. onsdag i november klokken 23'59, var der for mange unge, som ikke mødte op til undervisningen næste dag. Derfor blev J-dagen flyttet i 1999.
Hvordan var denne lektion? Lærte du noget interessant?
Glæder du dig også, til sneen falder?
Skriv en kommentar til os på DanishClass101.com Så ses vi i næste lektion!

1 Comment

Hide
Please to leave a comment.
😄 😞 😳 😁 😒 😎 😠 😆 😅 😜 😉 😭 😇 😴 😮 😈 ❤️️ 👍

DanishClass101.com Verified
Friday at 06:30 PM
Pinned Comment
Your comment is awaiting moderation.

Do you know why J-Day is the first of November at 20:59 pm?