Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Hej alle sammen, jeg hedder Louise.
Som i det fleste vestlige lande fejres nytårsaften den 31. december.
Aftenen er en oplagt mulighed for at holde årets fest. Og selvfølgelig en god undskyldning for at tage fjollede papirhatte på og pynte op med serpentiner, balloner og bordbomber og blæse i horn og rysler.
I denne lektion kommer du til at lære, hvordan danskere fejrer nytårsaften.
Ved du, hvad børn nogle gange drikker ved midnat nytårsaften i Danmark?
Vi viser dig svaret i slutningen af denne video.
I Danmark er det mere normalt at holde nytårsaften sammen med vennerne end familien.
Da der ofte er for store forventninger til aftenens fest, handler det for mange om bare at hygge sig med god mad og godt selskab. Men selvfølgelig er der også mange, som gør meget ud af årets sidste aften med både stor menu, tema og dresscode.
Par med mindre børn fejrer gerne nytårsaften med andre vennepar med børn, så børnene kan lege med hinanden.
En traditionel nytårsmenu står på kogt torsk, også kaldt nytårstorsk, eller grønlangkål og svineryg med brunede eller almindelige kogte kartofler.
I dag er der mange, som vælger at servere noget helt andet som for eksempel sushi eller oksesteg, da de har fået nok af svinekød og generelt den fede julemad fra en uge tidligere.
Champagne eller mousserende vin og kransekage er et must, når det nye år skal skåles ind klokken 12, men intet røres før midnat.
I løbet af aftenen samles de fleste omkring fjernsynet eller radioen klokken 18 for at se eller høre Dronningens nytårstale, hvori hun ønsker folket alt godt i det nye år.
Større børn går udenfor i kulden og lave nytårsløjer, som ofte involverer tandpasta, barberskum, margarine og konfetti, der smørres på naboers vinduer, dørhåndtag eller endda biler. En anden klassiker er en sprængt postkasse, så vær på vagt!
Omkring midnat sendes uret på Rådhuspladsen i København, og alle tæller ned.
Mange uanset alder hopper ind i det nye år fra en stol. Ifølge gammel kristen overtro var en overgang farlig, så ved at hoppe sprang man over farer. Nu er det for sjov.
Og nu giver jeg dig svaret på den tidligere quiz.
Ved du, hvad børn nogle gange drikker ved midnat nytårsaften i Danmark?
De drikker børnechampagne uden alkohol.
Hvordan var denne lektion? Lærte du noget interessant?
Skal vi hoppe ind i det nye år sammen?
Skriv en kommentar til os på DanishClass101.com Så ses vi i næste lektion!

Comments

Hide